Jardí

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

No importa si l'espai verd del que disposes és gran o petit. Tu mateix pots dissenyar el teu propi jardí i fer millores per a tenir un lloc fet a mesura, sense la necessitat de gastar massa diners.
Regar, abonar, sembrar, combatre les plagues... els treballs que requereix el jardí són molt variats.

Arbres:
Per la seva bellesa i grandària, els arbres són els veritables protagonistes dels jardins públics i privats. Són els quals atorguen certa estructura als espais verds.

Bonsáis:
Els bonsáis són fidels reproduccions dels arbres que creixen en la naturalesa. A pesar de la seva grandària, amb un correcte podat, es pot aconseguir que posseeixin caràcter d'arbre gegant.

Coníferes:
Les coníferes no necessiten massa cures, pel que és freqüent trobar-les en els jardins. Hi ha moltes webs amb consells perquè creixin sanes i robustes. Fruiteres: A més d'aportar vida i color al jardí, els arbres fruiters són molt agraïts, cada any t'ofereixin els seus millors fruits.

Árbustos:
A l'hora de dissenyar un jardí, és fonamental tenir en compte la presència d'aquestes plantes. Qualsevol espècie contribueix a la bellesa del jardí, especialment a la tardor, perquè les seves fulles adquireixen uns tons brillants i cridaners.

Plantes:
D'interior, anuals, aromàtiques, penjants, vivaços, medicinals, tapisantes... mantén les teves plantes al dia i sanes, tant per a exteriors com interiors, i que llueixin la seva millor color.
Conrear plantes a partir de llavors permet obtenir un gran nombre de plantes a un preu mínim. En les primeres fases de creixement es requereix esforç perquè les plàntules no pateixin les malalties fúngiques que s'originen per dolenta ventilació i excés d'humitat.
Prepari una safata per a plantar llavors, empleni-la amb un substrat adequat, planti les llavors que desitgi i a gaudir.

Aromàtiques i medicinals:
Les plantes s'han utilitzat sempre per a guarir malalties. Per a cada dolença existeix una planta....i també per a cada recepta. Qui no ha utilitzat alguna vegada la farigola o l'orenga per a donar sabor als seus plats?

Paisatgisme:
L'escassesa d'aigua i la creixent consciència ecològica estan marcant el rumb del paisatgisme cap a una tendència on preval l'aprofitament dels recursos. Per aquesta raó, estils abans desconeguts com el japonès, estan sofrint un 'boom' important, i és que el seu baix manteniment i disseny minimalista animen a molta gent a sol·licitar aquest tipus de vergels.

Gespa:
A tots ens agrada lluir en la nostra gespa un color verd espectacular. Però per a arribar a aquest nivell cal treballar dur i seguir unes pautes ben definides. La gespa és molt agraït, sempre que coneguis com has de cuidar- la.

Flors:
Un jardí sense flors és... com un jardí sense flors: li falta el toc d'alegria que fa únic un espai verd.
Existeixen tantes flors com et puguis imaginar: descobreix quins són les espècies més adequades per al teu jardí i les cures que necessiten.

Aquàtiques:
Necessiten viure a l'aigua. Descobreix tots els secrets de les plantes aquàtiques, les seves característiques, les cures que requereixen...

Cactus:
Aquestes originals plantes requereixen d'unes cures mínimes que hauràs de conèixer si vols que t'acompanyin durant molt temps.

D'interior:
Existeixen algunes varietats que durant el seu repòs vegetatiu poden romandre sense perill diversos mesos seguits dintre d'una habitació. Aquestes són les quals en jardineria s'anomenen ‘plantes d'interior'.

Tapissants i trepadores:
El més freqüent a l'hora de cobrir el sòl d'un jardí de grans dimensions és recórrer al gespa. No obstant això, existeixen altres opcions. Les plantes cubridores són una alternativa funcional, estètica i econòmica.

a
b
c