CATALUNYA

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

La planta, propietat d'Endesa i gestionada per l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV), va registrar una pèrdua en la canonada d'oli de control d'una vàlvula de vapor de la turbina. Aquesta canonada integra un circuit no relacionat amb els sistemes de seguretat.
En concret, la companyia va explicar que es va produir una fugida de l'oli electrohidràulic de control de la vàlvula interceptora de la turbina 2A, que no va poder aïllar-se, pel que es van tancar les vàlvules de la turbina. Per a reparar la pèrdua d'oli, la planta va iniciar el procés de baixada de potència, fins a desacoblar-se de la xarxa, ja que no és possible fer-lo amb la instal·lació en funcionament.
Segons va informar la ANAV, una vegada desconnectada la central de la xarxa elèctrica, i realitzats els treballs de reparació i comprovació necessaris, la planta tornarà a acoblar-se a la xarxa elèctrica.

És el tercer succés notificat per Ascó en el que va de mes, després que el passat dia 6 s'activés una alarma de radiació durant els treballs preparatoris d'una recarrega.
Dies després, el 19, durant una inspecció de les barreres de protecció antiincendios en l'edifici de control es va detectar una pèrdua en el segellat de penetració de conductes elèctrics.
La central d'Ascó I (Tarragona) està a l'espera de conèixer la suma total de la sanció que li imposarà el Ministeri d'Indústria, a instàncies del CSN, per la fugida de partícules radioactives ocorreguda al novembre passat i que va ser ocultada durant diversos mesos pels responsables de la planta.
L'expedient del CSN inclou quatre sancions greus i dues lleus, i la multa prevista oscil·laria entre 9 i 22,5 milions d'euros.

a
b
c