CATALUNYA

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

La recuperació d'aigua de pluja per aprofitar-la ales llars es una tècnica que avui en dia no necessita instal·lacions complicades ni una gran inversió econòmica.

El procés es molt senzill: La pluja que cau a la teulada es canalitza, passa per un filtre i acaba a un contenidor.

La empresa GRAF ibèrica (www.grafiberica.com) a Girona es proveïdora de aquestes solucions completes per a la recollida d'aigües pluvials.

La capacitat dels contenidors va des de 200 a 1.000 litres. També es poden soterrar els contenidors i insta-lar contenidors de fins a 6.500 litres.

Els dipòsits es fabriquen  en polietilè d'alta densitat, material que conserva l'aigua perfectament sense necessitat de tractaments. A més, al estar soterrats no els hi toca el sol, evitant algues i bactèries.

L'aigua de pluja es ideal per a regar el jardí, perquè no porta cal, ni clor ni cap altre producte químic. També hi ha l'opció d'aprofitar aquesta aigua per usos domèstics com l'inodor, la rentadora o el rentavaixelles. D'aquesta manera es pot estalviar entre un 40 i un 50% del cost de la factura de l'aigua.

De moment no hi han ajudes estatals ni autonòmiques per instal-lar aquests mecanismes, però es pot consultar als ents locals.

a
b
c