CATALUNYA

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

La comunitat mundial de la conservació de la naturalesa es reunirà a Barcelona a l'octubre de 2008. Espanya va ser seleccionada com país amfitrió per al pròxim Congrés Mundial de la Naturalesa. El consell de la Unión Mundial per a la Naturalesa (UICN) va designar a Espanya com seu del quart Congrés Mundial de la Naturalesa.

El Congrés tindrà lloc a Barcelona a l'octubre de 2008. El consell de la UICN, que és la instància principal de presa de decisions de la Unión Mundial per a la Naturalesa, va avaluar les dues propostes finals de les possibles seus: Etiòpia i Espanya. Inicialment, onze països van expressar el seu interès a acollir el Congrés. El govern espanyol, juntament amb el govern de Catalunya i els governs provincial i municipal de Barcelona, seran els amfitrions del congrés en 2008. Tant el President de l'Unió, Valli Moosa, com el consell de la UICN, van expressar el seu profund reconeixement als governs de Etiopia i Espanya pel seu treball i compromís excepcional a preparar les propostes. El Congrés Mundial de la Naturalesa, que té lloc cada quatre anys, és un dels majors i més diversos esdeveniments dedicats a millorar el maneig de l'ambient, considerant al mateix temps el desenvolupament humà, social i econòmic.

L'últim congrés, que va tenir lloc a Bangkok al novembre de 2004, va reunir a més de 5000 persones de tots els racons del planeta per a discutir i prendre decisions pel que fa a assumptes ambientals i de desenvolupament. El congrés és en part un fòrum, i en part una assemblea dels membres de la Unión. El fòrum, una gran mostra de la comunitat internacional de la conservació; reuneix a governs, agències governamentals i no governamentals, empreses privades, polítics, científics, líders socials i sindicals, empresaris, periodistes, grups indígenes, artistes i músics; per a discutir, compartir i aprendre. L'Assemblea, la màxima instància de presa de decisions de la Unión, reuneix a les més de 1000 organitzacions membres per a debatre i votar pel que fa a polítiques, aprovar el programa de treball de la Unión per als pròxims quatre anys, triar el següent consell i manejar els assumptes de negocis de l'Unió. Les sis comissions de la Unió, que representen a 10.000 dels científics i experts més reconeguts de la conservació, també estaran presents en el Congrés en 2008. El congrés de 2008 es portarà a terme en el Centre Convencions Internacional Barcelona (CCIB), a la vora de Mediterrani i a pocs minuts del centre de la cuitat. Les dates per al Congrés són del 6 al 16 d'octubre de 2008.

a
b
c