Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/totsdose/public_html/ecologia.cat/ecologia/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/totsdose/public_html/ecologia.cat/ecologia/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

INICI

CATALUNYA

CURIOSITATS

VIDEOS

ACTIVITATS

INTERNACIONAL

ARTICLES

CERCADOR

ENLLAÇOS

CONTACTE

Salut

Què és la medicina naturista?
La medicina naturista consisteix en un criteri mèdic, de tradició hipocràtica, que es basa en uns principis fonamentals:
- Aprofitar la tendència natural de l'organisme a buscar l'equilibri (Vis Medicatrix Naturae o força curativa de la naturalesa humana).
- Promoure la salut a través de la higiene (una manera de viure que mantingui i enrobusteixi la salut)
- Nutrició sana (amb abundants fruites, verdures, cereals i llegums),
- Exercici, costums saludables, relaxació i altres mesures que ajudin a promoure la salut i a prevenir i afavorir la curació de les malalties.
- Utilitzar remeis d'origen natural de baixa intensitat terapèutica, que actuen sobre l'organisme com suaus estímuls sense efectes secundaris:

Cal cuidar-se aprofitant els beneficis que ens aporta la natura amb la:
benestar

- alimentació (dietoteràpia),
- plantes medicinals (fitoteràpia),
- relaxació (sofrologia, psicoteràpia, ioga),
- aire (aeroteràpia),
- aigua (hidroteràpia, balneoteràpia),
- sol (helioteràpia),
- terra (geoteràpia),
- clima (climoteràpia), etc.

Avui dia la medicina naturista juntament amb altres teràpies com la homeopatia, acupuntura, homotoxicologia, etc. han passat a constituir el que denominem en conjunt com teràpies complementàries o medicina integrativa.

Teràpies complementàries. En països com Alemanya o França, moltes teràpies complementàries o alternatives formen part del sistema de salut estatal.
A Espanya encara no estan regulades, però són cada vegada més populars. Per a triar amb èxit al teu terapeuta, recorre a l'associació que agrupa als professionals de la tècnica que triïs.
El reiki, la acupuntura o la osteopatia són bons complements de la medicina tradicional i resulten eficaces per a prevenir i alleujar moltes dolències, ja que redueixen el dolor i augmenten l'energia vital.