Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/totsdose/public_html/ecologia.cat/ecologia/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/totsdose/public_html/ecologia.cat/ecologia/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

INICI

CATALUNYA

CURIOSITATS

VIDEOS

ACTIVITATS

INTERNACIONAL

ARTICLES

CERCADOR

ENLLAÇOS

CONTACTE

ARTICLES

La morabike
És una bicicleta disenyada per Josep Mora (link). Té un volum de 0,140 cm3 i es plega en menys de 10 segons. Té un pes de 9.5 kg a 10.30 kg segons els components.
El cuadre i el plegat, patentats, de la morabike són una veritable innovació. El plegat vertical i el seu sistema de suspensió (veure fotogràfia detall) permet doblegar sobresimateix la bicicleta amb una sola mà.

La ventatge de la frontissa vertical és que no pot doblegar-se accidentalment de costat.

Image


Per què és ecològica?
Perquè està fabricada amb nutrients tècnics que permet el cicle total de la vida de producte. L'acer inoxidable és un excel.lent nutrient tècnic. Els material utilitzats són recicables i cal destacar que el quadre és d'acer inoxidable net de qualsevol aditiu o pintura.
Perquè està fabricada en tallers que tenen un distància entre tots ells de 30 km. L'acer inoxidable és de la península, tallat en laser a Cerdanyola del Vallès, soldat a Terrassa i construida al Papiol. El seient, els punys i d'altres components ha estat disenyat i fabricats per una empresa de componenets de Barcelona. En tot el procés s'han seguit els principis de Valdez de la coalició per una economia ecològicament responsable i s'han seguit les bases de la filosofia de Hannover promoguts per Willian McDonough i Michael Baungart per tal que la construcció i la produccíó industrial puguin manternir-se dins dels procesos de la naturalesa.

Image

FITXA TÈCNICA :

Frame: stainless steel

Fork: alloy RexRoc

Brakes: alhonga HJ-714AG

Crank: alloy 170mm forged 52t

Saddle: duopower onix

Handlebar: alloy

Grip: duopower

Rear derrailleur: sturmey archer 3 speed/shimano nexus 8 speed

Derrailleur lever: sutmey archer 3 spedd/shimano neus 8 speed

Stem: alloy

Pedal: VP 197 cold-forged sealed bearings

Tire: 16x1 3/8 schwalbe

Rim: alloy